top of page

PONUDBA ZA SKUPINE

PONUDBA TURISTIČNE VOŽNJE S SPLAVOM
Sezona voženj traja od 01.05. 2024 do 31.10.2024


Ponujamo vam nepozabno doživetje na tradicionalnem splavu, ki vas bo v prijetnem vzdušju s pomočjo preizkušenih splavarjev popeljal do Lenta, ki je bilo tudi nekoč v zgodovini veliko pristanišče splavov in šajk. Za veselo razpoloženje ob domači glasbi poskrbi Splavarski trio, ki vam doživetje popestri s splavarskim krstom enega izmed gostov.
Program vožnje vsebuje še predstavitev dravskega splavarjenja v preteklosti, flosarsko malico, pijačo po sistemu »popij kolikor želiš«, ter pokušina tradicionalne flosarske kave, ki je skuhana na flosarski kuhinji na splavu tako kot nekoč.
Vožnja traja cca 1,15 ure od Koblarjevega zaliva do Lenta pri Stari trti, ali po želji naročnika tudi iz Stare trte nazaj do Koblarjevega zaliva. Ker splav potuje z naravnim rečnim tokom, v primeru hitrega rečnega toka prilagajamo vožnjo s postankom. Organizator splavarjenja si pridržuje pravico do zapolnitve gostov na splavu preko spletnih akcij in ostalih zakupljenih vstopnic.

 

V ceno splavarjenja je vključeno:

 • Flosarski aperitiv (borovničevec ali slivovka) s suhim sadjem ob prihodu.

 • Pijača po sistemu "popij kolikor želiš" (belo vino, mineralna voda, jabolčni sok).

 • Hladna flosarska malica.

 • Zabavni program z živo glasbo in splavarskim krstom enega izmed gostov.

 • Splavarska kava.

 • Po želji naročnika vodenje skupine od centra mesta do vstopa na splav.

 • Otroci do 6 let starosti v spremstvu staršev imajo vožnjo zastonj.

 • Nezgodno zavarovanje udeležencev splavarjenja.

 • Animacija na splavu možna v slo., hr.,nem.,ang.,ita.,rus.,fr. in šp. jeziku.

Dodatna ponudba:

 

 • Po predhodnem naročilu in z doplačilom 9,00 € po osebi, postrežemo tudi golaž ali flosarski lonec na splavu katera pripravlja kuhar Dušan Krivec (Preberite več o kuharju);

 • povratno vožnjo na točko odhoda (dodatnih 40 minut vožnje) zaračunavamo pavšalno 100€/skupino;  

 • spominke, ki vas bodo spominjali na prijetno doživetje je možno naročiti dodatno (vino flosar, flosarski višnjevec/borovničevec in slivovka/travarica);

 • organizacija strokovnega turističnega vodenja, organizacija kosila, hotelskih uslug in ostalih aktivnosti v ponudbi mesta Maribor.

 

CENIK VOŽENJ 2024

Za skupine izpod 10 oseb splavarske vožnje izvajamo po dogovoru z naročnikom. Lahko se priključujejo drugim skupinam po urniku voženj, kar je možno tudi za posameznike. Cena posamezne vstopnice znaša 25€/osebo. Vsi si lahko ogledajo termine voženj na posodobljenem spletnem urniku, DravaTours.com/urnik , vendar je potrebna rezervacija vožnje na 040/467-071 ali preko e-maila: rezervacije@td-maribor.com, saj si organizator pridržuje možnosti odpovedi splavarske vožnje.
Možen je tudi zakup celega splava z vsemi uslugami, kar pomeni, da se naročnik udeleži splavarske vožnje in organizator ne dopolnjuje skupine z ostalimi zunanjimi gosti, kar znaša pavšalno 1200,00€.
V primeru slabega vremena ali neugodnih razmer, si organizator pridržuje pravico, da se program splavarjenja prestavi v »Splavarsko krčmo« v Okrepčevalnico Hram ali dvorano Galeb v Bresternici.
Ponudba v »Splavarski krčmi« in cene so enake kot po uradnem ceniku organizatorjev splavarjenja.


Odpoved splavarjenja:
Naročnik ima pravico do odpovedi splavarjenja brez stroškov, če je predložena vsaj 2 dni pred rokom splavarjenja v elektronski obliki na e-mail preko katerega je naročnik komuniciral z izvajalcem turističnih voženj ob naročilu.
V primeru, ko naročnik odpove splavarjenje kasneje, ima organizator zaradi odpovedi pravico do povračila stroškov. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je naročnik predložil pisno ali ustno odpoved.
Višina stroškov odpovedi splavarjenja :

 • 20% dogovorjene cene v kolikor je odpoved sprejeta do 3 ure (telefonsko) pred pričetkom splavarjenja;

 • 50% dogovorjene cene se obračuna neudeležba brez odpovedi.

Posebno opozorilo:
Organizator splavarjenja si pridržuje pravico odpovedi splavarjenja, v kolikor naročnik zakasni ob prihodu skupine več kot 15 min. V takšnih primerih ima organizator pravico do povračila stroškov splavarjenja v višini 50% od dogovorjene cene.
V naročilu mora naročnik splavarjenja posredovati tel. kontakt vodnika potovanja.
Plačilo je možno preko predračuna, voucherja, naročilnice ali z gotovino.
Plačilnih kartic ne sprejemamo.

bottom of page